Gå till innehåll
Färjestad ridklubb
Färjestad ridklubb

Återbud, igenridning och uppsägning av plats

Återbud

Om du inte kan närvara på en lektion ska du avboka lektionen via minridskola.se. För att ha rätt att rida igen lektionen en annan gång måste frånvaron meddelas senast klockan 12.00 samma dag som du skulle ha ridit (på lördagar gäller klockan 08.00). Det är också för att vi ska kunna erbjuda platsen till någon som vill rida igen samt planera hur hästarna ska arbeta under dagen. För att det ska bli lättare för andra att boka igenridningar är det bra om återbud lämnas så tidigt som möjligt.

Du kan inte rida igen en teorilektion. Däremot kan du vara med på en annan teorilektion om det finns möjlighet. Det är inte heller möjligt att rida igen en lektion efter att du sagt upp din plats och slutar på ridskolan, till exempel om du slutat mitt i en termin.

Så lämnar du återbud

  • Logga in på din profil på minridskola.se
  • Välj Lektioner i menyn.
  • Tryck på din lektion och sedan fliken Avbokningar.
  • Välj det eller de tillfällen du vill lämna återbud för.

Sent återbud

Vid för sent återbud eller om du uteblir från lektionen utan att meddela det har du ingen möjlighet att rida igen lektionen. Missade lektioner får inte dras av på ridavgiften eller sparas till kommande termin. Återbud kan inte heller kvittas mot avgift för kurs, läger, tävling eller privatlektion.

Igenridning

Det finns ingen garanti för att du kan rida igen ett återbud även om du lämnat det i tid. Det är för att igenridningar endast kan göras i mån av plats, det vill säga att någon annan lämnat återbud i tid i en grupp med liknande nivå som du själv rider i. Igenridning kan bara göras under innevarande termin.

Det är inte möjligt att rida igen en lektion efter att du sagt upp din plats och slutar på ridskolan, till exempel om du slutat mitt i en termin.

Så bokar du igenridning

Igenridning är personlig och kan ej överlåtas. När det finns lediga platser för igenridning så ser du dem på minridskola.se. Du kan inte mejla oss för att boka tid för igenridning.

  • Logga in på din profil på minridskola.se
  • Välj Igenridningar i menyn. Här visas lektioner utifrån din utbildningsnivå som du kan boka igenridning i. Är det tomt så finns det inga lediga platser.

Uppsägning av plats

Platsen är din tills dess att du själv säger upp den. Uppsägning under pågående termin ska göras senast fyra veckor innan nästkommande fakturaperiod. Uppsägning inför vårterminen ska göras senast 1 december och inför höstterminen senast första veckan i juni. All uppsägning ska göras via mejl.

Skada eller sjukskrivning mitt i en termin

Om du skadar dig eller blir långtidssjuk mitt i en termin, och inte kommer kunna rida på mer än fyra veckor, så måste du lämna in ett läkarintyg för att få återbetalning av ridavgiften. Återbetalning lämnas endast för fyra veckor. Är du borta längre tid kan du säga upp din plats utan uppsägningstid mot uppvisande av läkarintyg.

Återbetalning/uppsägning sker endast ifrån det datum du informerat oss att du inte kommer att kunna delta framåt pga skada/sjukdom, det vill säga ingen retroaktiv återbetalning, och när du lämnat in ditt läkarintyg. Det räcker inte att lämna återbud via minridskola.

Publicerad: 2022-10-07

Senast uppdaterad: 2023-08-29

Författare: Viktoria Grännsjö

Besöksadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Postadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Kontakta oss

info@fark.se