Gå till innehåll
Färjestad ridklubb
Färjestad ridklubb

Ridskoleverksamheten

En bild

I våra ridgrupper är det aldrig fler än åtta platser så att alla elever ska hinna få mycket hjälp från sin ridlärare. Vi har ett stort ridhus och en stor utebana som används till lektionerna. I skogen runt knuten finns även fina ridvägarsom utnyttjas när vädret tillåter.

Vi har ridlektioner måndag till lördag på alla nivåer, allt från ridlekis på små ponnier för de allra minsta, till vuxenlektioner på storhästar som rider avancerad nivå dressyr.

Varje termin har vi 2-3 teoritillfällen. Ett av dem är vad vi kallar blockteori då hästarna passar på att få välförtjänt långvila. Under blockteoriveckan får alla elever istället möjlighet att delta vid flera olika evenemang, föreläsningar och aktiviteter. Exempel kan vara lyssna till och se en dressyrclinic, följa med när hästen går till tandläkaren, ponnyagility med mera. När det är dags för blockteori dyker det upp information både på Minridskola när du loggar in där, på vår Facebook och här på hemsidan.

Vi är måna om våra djur och ser till att belasta dem rätt. Varje år får de också ett långt sommarlov med grönbete och ett vinteruppehåll i samband med jul.

Publicerad: 2022-10-07

Senast uppdaterad: 2023-07-17

Författare: Viktoria Grännsjö

Besöksadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Postadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Kontakta oss

info@fark.se