Gå till innehåll
Färjestad ridklubb
Färjestad ridklubb

Ridlekis

En bild

Våra mindre ponnys som är med på ridlekis står i ett eget stall på ridklubben. Här är inredningen anpassad efter små ponnys och deras ryttare så att barnen lär sig sköta och hantera dem.

I ridlekis är barnen är indelade i små grupper med max åtta barn i varje grupp. De delas in efter ålder och färdighet. Ridlekislektionerna är 30 eller 45 minuter långa beroende på hur mycket barnet kan. Vid några tillfällen varje termin är det teori och hästskötsel.

Vi ställer inga krav på barnen men väl på de vuxna som är med barnet. En vuxen ska alltid finnas vid barnets sida vid lektionerna. Detta för att barnet ska känna sig säker, trygg och ha roligt. Ju säkrare barnen blir desto mer lär de sig. Vi arbetar efter att berömma och uppmuntra och aldrig tvinga barnen något de själva inte vill.

Prova på/drop-in ridlekis

Att prova på ridlekis passar perfekt för barn som inte ridit tidigare och som vill prova på för att se om det är något för dem. Det passar också för de barn som bara vill rida ibland utan att binda upp sig någon längre period. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. En vuxen måste vara med och leda ponnyn.

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att maila oss på info@fark.se.

Tänk på det här

En vuxen, förälder eller annan närstående, måste alltid vara med barnet i stallet och gå bredvid i manegen. Barnet behöver ha oömma kläder efter väder. Ridhjälm och säkerhetsväst finns att låna hos oss. Kom gärna lite tidigare så hinner ni prova ut detta till barnet.

Boka drop-in/prova på

Antalet platser är begränsade. Därför gäller alltid bokning.

  • Gå in på minridskola.se Länk till annan webbplats. och välj Färjestads ridklubb i listan.
  • Välj Bokning av kurs (vill du även ställa i kö för fast plats så välj kölista).
  • Fyll i de uppgifter som efterfrågas på sidan (det är barnets uppgifters som ska anges). När inloggningen är skapad hittar du aktuella tillfällen under menyn Kurser.

Observera att anmälan är bindande och betalning sker genom faktura. Här finns aktuella priser.

Publicerad: 2022-10-07

Senast uppdaterad: 2023-08-29

Författare: Viktoria Grännsjö

Besöksadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Postadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Kontakta oss

info@fark.se