Gå till innehåll
Färjestad ridklubb
Färjestad ridklubb

Säkerhet och avtal för ridskoleelever

En person i blå skjorta rider på en svart- och vitfläckig häst.

Säkerheten på ridskolan är viktigt och kommer alltid i första hand. Din instruktör har gått igenom hur du ska hantera hästen på bästa sätt för att undvika skador, men olyckan kan ändå vara framme.

En förebyggande åtgärd, förutom att du alltid ska använda hjälm vid ridning och hantering av hästen, är att använda säkerhetsväst oavsett hur gammal du är. För elever under 18 år är det obligatoriskt att använda säkerhetsväst vid all ridning och körning i ridskolans verksamhet.

Vi har både säkerhetsvästar och hjälmar för alla åldrar att låna. Vi använder även säkerhetsstigbyglar på alla våra hästar och ponnyer.

Vår personal har gått kurs i första hjälpen hos Röda korset. De har fått lära sig ABC-hjälp och hjärt- och lungräddning. Under kursen fick de även lära sig att ta hand om skador som kan uppkomma just på en ridskola. Våra ungdomsledare på anläggningen har även de gått en kurs i första hjälpen.

Avtal för ridskoleelever

Alla som rider i vår ordinarie lektionsverksamhet måste registrera sig på minridskola.se. Där ska den ridande också godkänna aktuella villkor för lektionsridning hos oss.

Regler och rutiner

I vårt informationshäfte hittar du bra information om regler och rutiner med mera.

Informationshäfte Färk Pdf, 592.1 kB. (PDF)

Återbud, igenridning och uppsägning av plats

Här finns information om detta.

Publicerad: 2022-10-07

Senast uppdaterad: 2023-08-29

Författare: Viktoria Grännsjö

Besöksadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Postadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Kontakta oss

info@fark.se