Gå till innehåll
Färjestad ridklubb
Färjestad ridklubb

Nu drar arbetet igång!

En skiss som visar nya anläggningen med två stall och servicebyggnad.

Vad sägs om att gå in i helgen med den här roliga nyheten: nästa vecka påbörjas äntligen de förberedande arbetena inför byggnationen av vår nya anläggning 🥳

Det första som händer är att skog avverkas 17-21 oktober då 250 meter av Fallängsvägen ska flyttas längre in i skogen. Det behövs för att göra plats för de två nya ridhusen. Området där skog avverkas börjar bakom längan med uteboxar och sträcker sig norr ut, samt cirka 40 meter inåt i skogen. Efter det kan arbetet med nya Fallängsvägen påbörjas. Parallellt kommer också markarbeten att utföras på västra sidan av vägen där etableringsytor och byggvägar bereds.

Arbetet med Fallängsvägens nya sträckning pågår året ut och under denna tid kommer det därför vara begränsad framkomlighet. I början av nästa år påbörjas sedan arbetet med nytt stall, servicebyggnad och ridhusen.

Det här får vi när allt är färdigt: Två nya ridhus (ett isolerat och ett kallridhus), nytt stort stall och ny servicebyggnad i två våningar. Befintligt ridhus rivs, liksom ett av de två mindre stallen. Stallplatserna i det stall som ska rivas kommer få plats i det nya stallet som totalt kommer ha plats för 50 hästar.

Bilden ovan visar hur anläggningen kommer se ut med de nya ridhusen i öster och stall i väster. Mellan ridhusen är servicebyggnaden placerad med anslutning mot Fallängsvägen i plan 2. (Bild: Sweco)

Hoppas ni är lika peppade som vi. Nu kör vi! 🤗

Publicerad: 2022-09-14

Senast uppdaterad: 2022-11-03

Författare: Viktoria Grännsjö

Besöksadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Postadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Kontakta oss

info@fark.se