Gå till innehåll
Färjestad ridklubb
Färjestad ridklubb

Vad är programträning?

HUR GÅR PROGRAMRIDNINGEN TILL

Du rider fram själv på utebanan, om man är under 18 år ska en myndig person finnas på plats när du rider. Du får rida fram i 30 min inklusive minst 5 min framskrittning och en paus ungefär mitt i passet. Rider man programmet LD:1 så får man bara rida i skritt och trav eftersom det programmet inte innehåller någon galopp.

Rider man något av de andra programmen som innehåller galopp så får man även ta med det på framridningen men tänk på att inte bara galoppera.

Du har en fast starttid som läggs upp på klubbens facebooksida fredagen innan så då ser du när du startar och då får du ta ut din ponny/häst 30 minuter innan den för att rida fram.

Du är sen själv inne på banan med ev en till som sällskap på den delen som inte banan är på. Du har 15 min på dig inne på banan för att rida programmet.

Du får rida runt på banan tills du känner dig klar att börja och då säger du till Domaren och så får du startsignal och börjar då ditt program.

Du rider programmet och efteråt pratar man lite om det, hur det kändes, vad som var bra och vad som man kunde göra bättre och lite tips inför framtiden. Hinner man så kan man ibland göra om någon del av programmet.

Du får ett protokoll med betyg och kommentarer som du kan läsa igen själv hemma och kanske spara för att jämföra med om du rider programmet igen och se om det har blivit bättre.

Efter att man är klar så tar man hand om hästen/ponnyn. Den ska kanske gå igen eller så är den klar för dagen.

Hoppas att du tycker att den var spännande och kul ock kanske vill prova på Klubb/Mini dressyren som är den 26 Maj.

GLÖM INTE ATT TRÄNA IN PROGRAMMET SÅ ATT DU KAN DET. PROGRAM FINNS PÅ STALLBACKEN.COM OCH MAN KLICKAR SIG VIDARE PÅ DRESSYR OCH SEN DRESSYRPROGRAM OCH LETAR UPP DET PROGRAMMET SOM MAN SKA RIDA. DÄR FINNS DET UPPRITAT SÅ MAN SER HUR DET SKA RIDAS.

Publicerad: 2024-04-02

Senast uppdaterad: 2024-04-02

Författare: Johanna Lindholm

Besöksadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Postadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Kontakta oss

info@fark.se