Gå till innehåll
Färjestad ridklubb
Färjestad ridklubb

Helgassistenter

Skottkärra med dynga.

Under helgerna tar helgassistenter hand om stallet på Färjestad ridklubb. Att vara med som helgassistent innebär att man får extra insyn i hur det är att hantera hästar. Varje helgassistent deltar vid fyra tillfällen, lördag eller söndag, under en tioveckorsperiod. Man är alltid två assistenter per dag som hjälps åt med stallarbetet. Förutom att lära känna våra hästar, elever och anläggningen bättre får även helgassistenterna en ridlektion i veckan för att kunna utvecklas ytterligare i sin ridning och en gång per termin samlas hela gänget för en helg tillsammans med ridning, stalljobb och härligt häng.

Lördagar är man i stallet mellan klockan 07:00 till cirka 16:00. Söndagar mellan klockan 07:30 till cirka 16:00.

Vad gör man?

Både lördagar och söndagar inleds med fodring av hela anläggningen, även privathästarna. Efter det mockar helgassistenterna åt alla ridskolehästar och ridskoleponnys, och hanterar in- och utsläpp i hagar. På lördagar hjälper de vid behov också till med sadling av ridskolehästar som ska gå lektion.

Utöver detta kan det också tillkomma andra aktiviteter och omvårdnad av hästarna beroende på till exempel årstid.

Vill du bli helgassistent?

För att bli helgassistent måste du vara minst 18 år, vara medlem i föreningen och ha tidigare erfarenhet av hästar och stallsysslor. Du kan skicka en intresseanmälan till info@fark.se så hör samordnaren av sig vid behov av fler assistenter. Skriv hur gamma du är, lite om dig själv och dina tidigare erfaranheter av hästar och stallsysslor samt dina kontaktuppgifter.

Publicerad: 2022-10-23

Senast uppdaterad: 2023-07-19

Författare: Viktoria Grännsjö

Besöksadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Postadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Kontakta oss

info@fark.se