Gå till innehåll
Färjestad ridklubb
Färjestad ridklubb

Sommarhäst och sommarponny 2023

Nu har det blivit dags att ansöka om sommarhäst och sommarponny för dig som vill ha en sommar fylld av härligt hästäventyr! I första hand hyr vi ut till våra ridande och medlemmar. I år är hyrestiden 21 juni till 7 augusti.

Hästar som betar på ett fält i solnedgång.

Så funkar det!

Hästen eller ponnyn ska bo på samma ställe hela sommaren där det finns lämpligt bete med bra stängsel. Observera att taggtråd är förbjudet till hästar. Betet ska ha skydd för väder - allt från gassande sol och regn till vind - samt tillgång till friskt vatten och daglig tillsyn. Alla hästarna måste ha hästkompisar, men det behöver inte vara någon annan av ridskolans hästar. Det är du som hyrestagare som ansvarar för att finna ett lämpligt bete.

Hästarna och ponnyerna ska vila helt i cirka tre veckor innan de får börja ridas enligt ett schema som fås vid avhämtning. Sommarbetet är hästarnas sommarlov och både vila och schema måste följas. De ska inte ridas hårt eller delta i någon organiserad träning under sommaren.

Hyrestagaren ombesörjer själv hämtning och lämning av hästen i en säker hästtransport.

Hämtning och lämning

  • Ponny: 21 juni efter klockan 19:00
  • Häst: efter klockan 21:00

Om 21 juni inte är möjligt går det att hämta den 22 juni mellan 08:00-14:00 efter överenskommelse.

Tillbakalämning sker för samtliga den 7 augusti mellan 08:00-14:00.

Pris

  • Ponny: 1500 kronor
  • Storhäst: 1800 kronor

Intresserad?

Skicka en ansökan via mail till oss på info@fark.se senast den 31 mars. I mailet vill vi att du skriver var betet finns, om den har kompisar där eller om du vill hyra flera hästar/ponnys. Skriv också önskemål om vilken/vilka hästar du vill ha. Är du under 18 år behöver en målsman göra ansökningen.

Frågor?

Skicka ett mail så hör vi av oss!

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2023-02-16

Senast uppdaterad: 2023-02-16

Författare: Viktoria Grännsjö

Besöksadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Postadress

Fallängsvägen
654 65 Karlstad

Kontakta oss

info@fark.se