Hoppa till sidans innehåll

Ridlekis och ponnytrim


Med ridlekis ger vi barn möjligheten att upptäcka och utveckla sig själva med hjälp av våra ponnyer. Våra lektioner med snälla ponnys ger barnen bra balans och motorik.

Vill du prova på eller börja på ridlekis?

Läs mer på sidorna Prova på ridlekis och Börja på ridlekis.

Kul i stallet

Förutom lektioner på ridbanan får eleverna även prova på till exempel körning, uteritter i skogen och hantering av ponnyn i stallet.

Vad gör vi för något och varför?

Syftet med ridlekis är att låta barnen upptäcka glädjen med ridning och utveckla sig själva med hjälp av våra ponnyer. Verksamheten riktar sig till barn upp till cirka 10 år, eller när de vuxit ur ponnyerna.

Ambitionen med ridlekis är att genom lekfulla lektioner med snälla ponnyns ge barnen bra balans och motorik. På detta sätt lär sig barnen att lyssna på "fröken", ponnyns signaler och även lära sig ta ansvar och hänsyn till varandra och djuren. Barnen få utvecklas i sin egen takt och göra märkbara framsteg.

Genom ridlekis kan barnen få en god grund att stå på om de väljer att fortsätta med ridningen. De lär sig sambandet mellan sina egna och djurets rörelser och även grundläggande begrepp om både utrustningen och själva ponnyn - hur den ska skötas för att den ska vara glad och må bra.

Vi vill att barnen ska skapa band mellan sig och djuren och därigenom skapa en ömsesidig respekt.

Uppdaterad: 12 AUG 2019 21:39 Skribent: Mari Stål

      

Våra öppettider

Måndag-fredag 13:00-19:30
Lördagar 09:00-15:00
Söndagar - stängt

 

Följ oss

FäRK på Facebook

USEK på Facebook

 FäRK på Instagram

 USEK på Instagram

Postadress:
Färjestads RK - Ridsport
Fallängsvägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054180577
E-post: This is a mailto link

Se all info
annons-foreningar-webb-liten