Hoppa till sidans innehåll

Nytt om vår nya anläggning

30 JUN 2021 17:54
Nu är det beslutat att ritningarna för vår nya anläggning görs om på grund av för dåliga markförhållanden närmast bäcken. Först i höst kan arbetet återupptas.
  • Uppdaterad: 30 JUN 2021 17:54

Under onsdagen hade kommunens teknik- och fastighetsnämnd ett extrainsatt möte där de tagit beslut om omplacering av vår nya anläggning. Det måste göras då markförhållandena är för dåliga närmast bäcken.

Tyvärr har bygget stått still sedan i våras, men nu är förhoppningen att det ska kunna återupptas under hösten efter att teknik- och fastighetsförvaltningen planerat om placering av byggnader och gett förslag på ny finansiering.

Varför är marken dålig?

Inför att ombyggnationen skulle påbörjat så gjordes en så kallad geoteknisk undersökning. Den visade att det behöver pålas i marken för de nya byggnaderna. Under byggnationen har sedan fler geotekniska undersökningar gjorts som tyvärr visat att marken närmast bäcken är mer instabil än som framkommit i tidigare markutredningar.

Ett bästa alternativ

Projektet på teknik- och fastighetsförvaltningen som jobbar med bygget har under våren, sedan bygget stoppades, utrett många olika alternativ för att kunna gå vidare. Nu har man kommit fram till den bästa lösningen.

Det troliga är att samtliga byggnader kommer flyttas österut jämfört med vad som tidigare var planerat. Förändrinen innebär att vårt nuvarande ridhus också behöver rivas, liksom två fristående stallbyggnader. Även Fallängsvägen kommer i så fall behöva flyttas en bit.

- Det är så klart jättetråkigt med förseningar och längre väntan för både personal och elever, men vi är övertygade om att resultatet kommer bli jättebra när allt står färdigt, säger ridskolechef Ingrid Olsson.

Skribent: Viktoria Grännsjö
E-post: This is a mailto link

      

Våra öppettider

Måndag-fredag 13:00-19:30
Lördagar 09:00-15:00
Söndagar - stängt

 

Följ oss

FäRK på Facebook

USEK på Facebook

 FäRK på Instagram

 USEK på Instagram

Postadress:
Färjestads RK - Ridsport
Fallängsvägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054180577
E-post: This is a mailto link

Se all info
annons-foreningar-webb-liten