Hoppa till sidans innehåll

Ny anläggning


Vår ridklubb ska både byggas om och byggas till. När allt är klart har vi fått nya moderna stall, ett nytt ridhus, nya personalutrymmen och väldränerade hagar.

Här nedan ser du vad som hänt och när. Du kan också följa arbetet här på Karlstads kommuns webbplats Karlstad växer.

21 januari 2021

Efter att upphandlingen av ny anläggning fick göras om under hösten så kan arbetet nu dra igång på riktigt. Det blev entreprenören Novab som vann den nya upphandlingen. De arbetar nu med att etablera sig och att granska alla ritningar i detalj.

Under sommaren 2020 kunde hagarna framför stallen göras om och under hösten  blev också den nya utepaddocken på andra sidan bäcken färdig.

Det som händer närmast är att en ny skogshage för ridskolehästarna iordningställs för att de ska ha tillgång till utomhusvistelse under den tid som bygge pågår. Nya hagar för ridskolehästarna kommer byggas på baksidan, på andra sidan bäcken bredvid den nya ridbanan.

24 augusti 2020

Under sommaren har arbetet dragit igång. I juli dränerades och förstärktes hagarna på östra sidan av bäcken. Nu har arbetet med ny utepaddock på västra sidan av bäcken påbörjats (där det tidigare var hagar för hästarna i privathäststallet).

25 maj 2020

Förvaltningsrätten har beslutat att upphandlingen av ny anläggning ska göras om. Detta innebär en liten försening av byggstarten men vi hoppas vara igång senare i år.

27 februari 2020

Skiss på hur vår nya anläggning kommer se ut.

13 november 2019

Teknik- och fastighetsförvaltningens beslut.

Uppdaterad: 21 JAN 2021 08:44 Skribent: Viktoria Grännsjö
Epost: This is a mailto link

      

Våra öppettider

Måndag-fredag 13:00-19:30
Lördagar 09:00-15:00
Söndagar - stängt

 

Följ oss

FäRK på Facebook

USEK på Facebook

 FäRK på Instagram

 USEK på Instagram

Postadress:
Färjestads RK - Ridsport
Fallängsvägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054180577
E-post: This is a mailto link

Se all info
annons-foreningar-webb-liten