Hoppa till sidans innehåll

Nuvarande anläggning


Ingången till cafeterian

Färjestads ridklubb är en centralt belägen ridklubb i Karlstads kommun cirka fyra kilometer utanför centrum med goda buss- och cykelförbindelser.

Anläggningen byggdes 1974 och har under åren genomgått stora förändringar och förbättringar. 1999 invigde vi vårt ridhus och sommaren 2003 gjordes viss ombyggnad av stallar och boxar. Under 2020 och 2021 kommer en helt ny anläggning att byggas. Läs mer här.

Vårt ridhus har manegemått 20x60 meter. För att ryttare och hästar ska ha en så bra miljö som möjligt och slippa ett dammigt underlag finns det tillgång till ett bevattningssystem i ridhuset.

För både ridskoleelever och privatryttare

Ridhuset är öppet för enskild ridning när det inte är uthyrt eller upptaget av ridskoleverksamhet. Se vårt manegeschema eller kontrollera med ridinstruktörerna för lediga tider.

På anläggningen finns läktare, kontorsdel, teorisal samt en cafeteria med kök. Cafeterian är placerad så att du kan fika och titta på verksamheten i ridhuset samtidigt.

Utomhusbanor och skogsvägar

Färjestads ridklubb kan erbjuda goda ridmöjligheter utomhus. I direkt anslutning till ridhuset finns två utomhusbanor, en grusbana (35x80 meter) och en sandpaddock (20x60 meter). Båda utomhusbanorna är belysta. I närheten finns också fina ridvägar i skogen. Vi erbjuder stora hagar för alla våra hästar, både ridskolehästar och privathästar.

På anläggningen har vi cirka 40 hästar uppstallade. Ridskolan disponerar ett stall med elva boxar och åtta spiltor (snart ett minne blott i och med vår nybyggnad) samt ett ponnystall med åtta boxar för ridlekisverksamheten. Det finns också två privatstall med sammanlagt cirka 20 boxar för uthyrning. Läs mer om uppstallning av privathästar.

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 15:30 Skribent: Mari Göransson

      

Våra öppettider

Måndag-fredag 13:00-19:30
Lördagar 09:00-15:00
Söndagar - stängt

 

Följ oss

FäRK på Facebook

USEK på Facebook

 FäRK på Instagram

 USEK på Instagram

Postadress:
Färjestads RK - Ridsport
Fallängsvägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054180577
E-post: This is a mailto link

Se all info
annons-foreningar-webb-liten