Hoppa till sidans innehåll

Covid 19-information


Här hittar du information om vistelse och rutiner på Färjestad ridklubb med anledning av Covid-19 (Corona). Det här gäller för så väl ridskoleverksamhet som privatryttare. Tillsammans hjälps vi åt att följa rutinerna för att minska och förhindra smittspridning.

Vi följer löpande Folkhälsomyndigheten och Svenska ridsportförbundets rekommendationer och ser över vår verksamhet utifrån aktuella restriktioner så att vi kan följa dem.

Det är viktigt att vi fortsatt kan ha vår verksamhet igång för alla elever. Ridsport är ingen kontaktsport och går inte att jämföra med till exempel lagsporter. Hittills har en mycket liten smittspridning identifierats i samband med ridsport och ridskoleverksamhet. Den verksamhet som genomförs är anpassad efter myndigheternas råd och rekommendationer.

Barn behöver stöd av vuxna i hästhanteringen och hästar behöver dagligen motioneras av vuxna för att vara trygga i verksamheten. Hästens tillgång till daglig rörelse finns reglerad i djurskyddslagen. Hästar kräver tillsyn, omvårdnad, motion och mat flera gånger om dagen, alla årets dagar. Därför är vuxnas möjlighet till att delta i ridskoleverksamheten otroligt viktig och vi jobbar självklart för att detta ska ske på ett anpassat sätt.

Vi vet att det är det otroligt värdefullt för våra medlemmar att få komma hit och röra på sig, få umgås med våra fantastiska djur och känna hästarnas stora lugn och vänlighet. Men vi ber att du bara uppehåller dig på vår på anläggning när du ska rida och ta hand om hästen. Dröj inte kvar, utan åk hem så fort som möjligt.

Vi tar löpande del av nya restriktioner, granskar och utvärderar dem. När det finns ny information att lämna till våra medlemmar gör vi det i valda kanaler.

Läs mer

Uppdaterad: 11 JAN 2022 17:46 Skribent: Färjestad risklubb
E-post: This is a mailto link

      

Våra öppettider

Måndag-fredag 13:00-19:30
Lördagar 09:00-15:00
Söndagar - stängt

 

Följ oss

FäRK på Facebook

USEK på Facebook

 FäRK på Instagram

 USEK på Instagram

Postadress:
Färjestads RK - Ridsport
Fallängsvägen
65465 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054180577
E-post: This is a mailto link

Se all info
annons-foreningar-webb-liten